Loading Настани
  • Овој настан заврши.

Рехабилитација на локални улици во Н.М Коџаџик во Општина Центар Жупa

24 април, 2023 @ 08:00 - 17:00

ИЗВЕСТУВАЊЕ
за достапност на документ Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти (ПУЖССА) за Контролната листа на ПУЖССА за „Рехабилитација на локални улици во Н.М Коџаџик во Општина Центар Жупa“ во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта

Во рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ” кој се реализира од страна на Единицата за имплементација на проект при Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел подобрување на локалната патна инфраструктура, општина Дебрца аплицираше со проект за „Рехабилитација на локални улици во Н.М Коџаџик во Општина Центар Жупa“.

Согласно Рамката за животна средина и социјални аспекти изготвена врз основа на барањата на Светска Банка за Проектот, беше подготвен документ “Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти” во кој се анализирани влијанијата врз животната средина и социјалните аспекти кои ќе произлезат од планираните активности на Проектот.

Документот “Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти” е
ставен на јавен увид на 24.04.2023 година официјалните веб страници на:
• Општина Центар Жупа: https://merkezjupa.gov.mk/
• ЕИП: www.wbprojects-mtc.mk
• МТВ: http://mtc.gov.mk/

Вашите коментари може да ги доставите во рок од 14 дена од поставување на документот на
Интернет страницата.
Единица за Имплементација на Проектот
Министерството за транспорт и врски

Детали

Датум:
24 април, 2023
Време:
08:00 - 17:00
Проект:
Категорија на настан: