Loading Настани
  • Овој настан заврши.

КОНТРОЛНА ЛИСТА НА ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕКТИ (ПУЖССА) Градежни работи за надградба на административни објекти на шпедициите; Реконструкција на административната зграда на царината и полицијата и отстранување на постоечки објект (Слободна царинска продавница) на Граничниот премин Ќафасан (Фаза I)

20 декември, 2023 - 9 јануари, 2024

ИЗВЕСТУВАЊЕ

за достапност на документ

Контролна листа на План за управување со животна средина и

социјални аспекти (ПУЖССА) за проектот

 

„Градежни работи за надградба на административни објекти на шпедициите; Реконструкција на административната зграда на царината и полицијата и отстранување на постоечки објект (Слободна царинска продавница) на Граничен премин Ќафасан (Фаза I)“

во рамки на Проектот за олеснување на трговијата и транспортот на Западен Балкан (ПОТТЗБ)

Во рамки на “Проектот за олеснување на трговијата и транспортот на Западен Балкан (ПОТТЗБ)” кој се реализира од страна на Единицата за имплементација на проекти при Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел олеснување на трговијата и транспортот на граничниот премин (ГП) „Ќафасан“, согласно приоритетите и компонентите од Заемот, ќе се спроведе проектот за „Градежни работи за надградба на административни објекти на шпедициите; Реконструкција на административната зграда на царината и полицијата и отстранување на постоечки објект (Слободна царинска продавница) на Граничен премин Ќафасан (Фаза I)“.

Согласно Рамката за животна средина и социјални аспекти изготвена врз основа на барањата на Светска Банка  за Проектот, беше подготвен документ “Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти” во кој се анализирани влијанијата врз животната средина и социјалните аспекти кои ќе произлезат од планираните активности на Проектот.

Документот “Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти” е ставен на јавен увид на 20.12.2023 година официјалните веб страници на:

 

Вашите коментари може да ги доставите во рок од 14 дена од поставување на документот на Интернет страницата.

 

                        Единица за Имплементација на Проектот

 

Министерството за транспорт и врски

Детали

Почеток:
20 декември, 2023
Крај:
9 јануари, 2024
Проект:
Категорија на настан: