Loading Настани
  • Овој настан заврши.

Реконструкција на локални улици „Вељко Влаховиќ“, „Слога“, „Димката Ангелов – Габерот” и „Максим Горки“ во Општина Кавадарци

11 август, 2022 @ 08:00 - 17:00

ИЗВЕСТУВАЊЕ

за достапност на документ

Контролна листа на План за управување со животна средина и

социјални аспекти (ПУЖССА) за

 “Реконструкција на локалните улици „Вељко Влаховиќ“, „Слога“, „Димката Ангелов – Габерот“ и „Максим Горки“  во Општина Кавадарци

во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ

Во рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ” кој се реализира од страна на Единицата за имплементација на проект при Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел подобрување на локалната патна инфраструктура, Општина Аеродром аплицираше со проект за “Реконструкција на локалните улици „Вељко Влаховиќ“, „Слога“, „Димката Ангелов – Габерот“ и „Максим Горки“  во Општина Кавадарци.

Согласно Рамката за животна средина и социјални аспекти изготвена врз основа на барањата на Светска Банка  за Проектот, беше подготвен документ “Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти” во кој се анализирани влијанијата врз животната средина и социјалните аспекти кои ќе произлезат од планираните активности на Проектот.

Документот “Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти” ќе биде ставен на јавен увид на официјалните веб страници на:

Министерството за транспорт и врски (http://www.mtc.gov.mk)

Единица за имплементација на проект при МТВ www.wbprojects-mtc.mk и на

Општина Кавадарци   ОПШТИНА КАВАДАРЦИ – Официјална веб страница на Општина Кавадарци (kavadarci.gov.mk) на 12.08.2022.

Вашите коментари може да ги доставите во рок од 14 дена од поставување на документот на веб страна.

Министерството за транспорт и врски

Единица за Имплементација на Проектот

Детали

Датум:
11 август, 2022
Време:
08:00 - 17:00
Проект:
Категорија на настан: