Loading Настани
  • Овој настан заврши.

Реконструкција на локални патишта во н.м. Мокриево, н.м. Колешино и н.м. Ново Село, Оштина Ново Село

2 април, 2021 @ 11:00 - 12:30

Во рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ” кој се реализира од Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел подобрување на локалната патна инфраструктура, Општина Ново Село аплицираше со проект за “Реконструкција на локални патишта во н.м. Мокриево, н.м. Колешино и н.м. Ново Село”, во Оштина Ново Село.

Согласно барањата на Светска Банка беше подготвен документ “План за управување со животната средина и социјалните аспекти” во кој се анализирани влијанијата врз животната средина и социјалните аспекти кои ќе произлезат од реализацијата на проектот.

Документот “План за управување со животната средина и социјалните аспекти” ќе биде поставен на јавен увид на официјалните веб страни на:

Министерството за транспорт и врски (http://www.mtc.gov.mk) и на

Општина Ново Село (http://www.novoselo.gov.mk/) на 02.04.2021.

Вашите коментари може да ги доставите во рок од 14 дена од поставување на документот на веб страна.

Детали

Датум:
2 април, 2021
Време:
11:00 - 12:30
Проект:
Линк до настанот >>

Место на одржување

Онлајн

Организатор

Контакт
Телефон:
+38923145531
Е -пошта:
saska.bogdanova.ajceva.piu@mtc.gov.mk
Категорија на настан:  Јавна презентација и видео консултација