Loading Настани
  • Овој настан заврши.

Реконструкција на локални улици „Алберт Ајнштајн, Андон Дуков и Донбас“ во општина Центар, град Скопје

12 февруари, 2024 @ 08:00 - 17:00

ИЗВЕСТУВАЊЕ

за достапност на документ

Контролна листа на План за управување со животна средина и

социјални аспекти (ПУЖССА) за

Реконструкција на локални улици

 „АЛБЕРТ АЈНШТАЈН, АНДОН ДУКОВ И ДОНБАС“ во

општина Центар, град Скопје

во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ

Во рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ” кој се реализира од страна на Единицата за имплементација на Проектот при Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел подобрување на локалната патна инфраструктура, Општина Центар при град Скопје аплицираше со проект за „Реконструкција на локални улици Алберт Ајнштајн, Андон Дуков и Донбас, општина Центар“.

Согласно Рамката за животна средина и социјални аспекти изготвена врз основа на барањата на Светска Банка  за Проектот, беше подготвен документ “Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти” во кој се анализирани влијанијата врз животната средина и социјалните аспекти кои ќе произлезат од планираните активности на Проектот.

Документот “Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти” е ставен на јавен увид на 11.01.2024 година официјалните веб страници на:

Вашите коментари може да ги доставите во рок од 14 дена од поставување на документот на веб страна.

Единица за Имплементација на Проектот 

Министерството за транспорт и врски

Детали

Датум:
12 февруари, 2024
Време:
08:00 - 17:00
Проект:
Категорија на настан: